English Grammar MCQ Question/Answer

Published by success24hour on

English Grammar MCQ Question/Answer

Dear Friends our team sharing for you English Grammar MCQ Question/Answer . we provide you English Grammar MCQ for your practice therefore you can perform better in competitive exams. our aim and objectives are always to provide you best study material because your time is very valuable for us.

English Grammar MCQ Question/Answer

English Grammar MCQ Question/Answer

English Grammar MCQ Question/Answer

MCQ Question/Answer of English Grammar for your practice

1. I play tennis every Sunday morning.
a. playing
b. play
c. am playing
d. am play
Answer- b

2. Don’t make so much noise. Noriko ….. to study for her ESL test!
a. try
b. tries
c. tried
d. is trying
Answer-d

3.Jun-Sik ….. his teeth before breakfast every morning.
a. will cleaned
b. is cleaning
c. cleans
d clean
Answer- c

4. Sorry, she can’t come to the phone. She ….. a bath!
a. is having
b. having
c. have
d. has
Answer-a
5. ….. many times every winter in Frankfurt.
a. It snows
b. It snowed
c. It is snowing
d. It is snow
Answer-a

6. How many students in your class come from Korea?
a. comes
b. come
c. came
d. are coming
Answer-b

7. Weather report: “It’s seven o’clock in Frankfurt and ….. .”
a. there is snow
b. it`s snowing
c. it snows
d. it snowed
Answer-b

8. Babies ….. when they are hungry.
a. cry
b. cries
c. cried
d. are crying
Answer-a

9. Jane: “What ….. in the evenings?”
Mary: “Usually I watch TV or read a book.”
a. you doing
b. you do
c. do you do
d. are you doing
Answer-c

10. Jane: “What ….. ?”
Mary: “I’m trying to fix my calculator.”
a. you doing
b. you do
c. do you do
d. are you doing
Answer-d

MCQ Question/Answer of English Grammar for your practice

11. Jane ….. her blue jeans today, but usually she wears a skirt or a dress.
a. wears
b. wearing
c. wear
d. is wearing
Answer-d

12. I think I ….. a new calculator. This one does not work properly any more.
a. needs
b. needed
c. need
d. am needing
Answer-c

13. Sorry, you can’t borrow my pencil. I ….. it myself.
a. was using
b. using
c. use
d. am using
Answer-d

14. At a school dance:
Jane: ” ….. yourself?”
Mary: “Yes, I’m having a great time!”
a. You enjoying
b. Enjoy you
c. Do you enjoy
d. Are you enjoying
Answer-d

15. I’ve just finished reading a story called Dangerous Game. It’s about a man who ….. his wife because he doesn’t want to lose her.
a. kills
b. killed
c. kill
d. is killing
Answer-a

16. What time …..
a. the train leaves?
b. leaves the train?
c. is the train leaving?
d. does the train leave?
Answer-d

17. Jane: “Are you going to the dance on Friday?”
Mary: “No, I’m not. I ….. school dances; they’re loud, hot and crowded!”
a. not enjoy
b. don`t enjoy
c. doesn`t enjoy
d. am not enjoying
Answer-b

18. I ….. for my pen. Have you seen it?
a. will look
b. looking
c. look
d. am looking
Answer-d

19.You can keep my iPod if you like. I ….. it any more.
a. don`t use
b. doesn`t use
c. didn`t use
d. am not using
Answer-a

20. The phone …… Can you answer it, please?
a. rings
b. ring
c. rang
d. is ringing
Answer-d


4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *